Hummerklo med melonsallad och portvinsås

4 portioner

4 humrar

Sallad

1 honungs- eller galiamelon

3 tomater

1 gurka

1 limefrukt

2 fikon

Sås

1 dl portvin

1/2 dl socker

Hacka eller tärna melonen fint, plocka ur kärnhuset och filea tomatköttet och tärna det fint. Skala och kärna ur gurka, tärna den fint. Dela fikonen och gröp ur fikonköttet och blanda med det övriga hacket och pressa över limesaft.

Sås:

Blanda ingredienserna och koka upp till 110°C eller tills det uppstår stora bubblor.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Räkrecept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s